Chcesz otworzyć własną restaurację ? Lepiej sprawdź te fakty!
Około 60 proc. lokali gastronomicznych zamyka się w ciągu pierwszych trzech lat działalności. Pierwszy rok od otwarcia własnej restauracji jest zawsze najtrudniejszy. Sukces w dużej mierze zależy od siły koncepcji.
Chata z Zalipia to sieć restauracji silnie stąpająca w segmencie lokali kuchni polskiej. Są to restauracje z pełną obsługą kelnerska, oferujące codzienne, smaczne i wysokiej jakości dania.
Franczyzobiorca Chata z Zalipia może liczyć na pełne wsparcie w zakresie prowadzonej działalności. Otrzymuje od spółki szczegółowe wytyczne dotyczące prowadzenia restauracji. Chata z Zalipia organizuje także szereg szkoleń związanych z uruchomieniem i prowadzeniem restauracji. Dotyczą one obowiązujących standardów sieciowych, menu i receptur potraw, sposobu ich przyrządzania, a także oferty cenowej, zachowania norm jakości i zasad obsługi klienta. Szkolenia są cyklicznie powtarzane w trakcie okresu współpracy i obejmują nie tylko franczyzobiorcę, ale też jego pracowników.
Źródła dochodów Franczyzobiorcy to:- Sprzedaż gotowych dań na miejscu
- Sprzedaż gotowych dań na wynos
- Sprzedaż gotowych dań z dostawą do domu lub do firmy
- Sprzedaż napojów alkoholowych i bezalkoholowych
- Organizacja imprez okolicznościowych w lokalu lub dostawa większych zamówień pod wskazany przez klienta adres
- Działanie pod znakiem towarowym Chata z Zalipia oraz pełnym know how
- Pomoc przy wyborze odpowiedniej lokalizacji restauracji
- Wsparcie w wykonaniu aranżacji restauracji Chata z Zalipia
- Pomoc przy projektach technicznych i odbiorach Państwowej Inspekcji Sanitarnej
- Zaplanowanie kampanii reklamowej związanej z uruchomieniem restauracji oraz wspieranie akcji reklamowych organizowanych przez franczyzobiorców na rynkach lokalnych
- Procedury operacyjne oraz standardy działania i obsługi klienta
- Szkolenie i przekazanie wszystkich receptur i technologii
- Pełny system szkoleń
- Zapewnienie ciągłej logistyki dostaw towarów spożywczych niezbędnych do funkcjonowania lokalu wraz z rabatami sieci
- Pomoc w zaplanowaniu pierwszej dostawy i planowanie następnych dostaw
- Minimalna kwota inwestycji potrzebna do otwarcia restauracji (przy wynajmowanym lokalu) zaczyna się od 80 tys. zł w przypadku gotowego lokalu po innej gastronomii wymagającego niewielkich nakładów finansowych,
- Kwota inwestycji niezbędna do wyremontowania nowej restauracji od podstaw będzie zależała od wielkości i stanu technicznego lokalu i może zawierać się w przedziale 150 - 350 tyś. zł
- Ta opcja Skierowana jest przede wszystkim do wymagających i zamożnych Klientów. Kwota inwestycji niezbędna do wybudowania wolnostojącej restauracji od podstaw będzie zależała od wielkości lokalu i działki oraz jej położenia, może zawierać się w przedziale 800 tyś – 1.2 mln. Zł
- Opłata miesięczna Franczyzowa wyrażona w procentach od obrotu,
- Opłata miesięczna Marketingowa wyrażona w procentach od obrotuPodstawowe wymagania: Minimalna powierzchnia lokalu 120 m2 (sugerowana 140 m2 i więcej) • Lokal z bezpośrednim wejściem z ulicy • Wskazana możliwość rozmieszczenia ogródka letniego • Lokal w centrum miasta, ulicach handlowych, przy dużych osiedlach lub przy ruchliwej trasie przelotowej • Od Franczyzobiorcy nie wymagamy doświadczenia w gastronomii
Błąd: Brak formularza kontaktowego.
Błąd: Brak formularza kontaktowego.